Wij, Dirk-Jan Stelling en Martine Stelling-Wismeijer, wonen en werken op Boerderij Nieuw Bureveld in De Bilt. Naast het runnen van een agrarisch bedrijf, Landwinkel De Hooierij en het geven van educatie aan basisschoolleerlingen bieden wij zorg aan mensen met een hulpvraag.

Wat is ons doel?

Ons doel is arbeidsmatige activering van onze deelnemers, die we hulpboeren noemen. We stimuleren onze hulpboeren om actief en zinvol bezig te zijn.

Voor wie zijn we er?

Zorgboerderij Nieuw Bureveld is een kleinschalige boerderij waar per dag maximaal 6 hulpboeren in een huiselijke sfeer kunnen helpen bij de werkzaamheden. Onze zorg boerderij biedt voornamelijk hulp aan mensen uit de verslavingszorg, de psychiatrie en mensen met een burn-out. Soms is er plaats voor mensen uit een andere doelgroep*. Onze hulpboeren komen meestal uit de omgeving van Utrecht, De Bilt, Zeist en Hilversum.

Wat maakt de zorg op Nieuw Bureveld Buiten-Gewoon?

De hulpboeren werken zowel binnen als buiten. Er is voldoende ruimte om alleen of met anderen een klus te doen. Er is zowel structuur als variatie op Nieuw Bureveld. De structuur zit hem in dagelijks terugkerende werkzaamheden zoals het voeren van kalveren, koeien en varkens, het uitmesten van de hokken, het samen koffie drinken en lunchen. De variatie is het seizoensgebonden werk zoals het scheren van koeien in de winter, het maken van omheiningen in het voorjaar, het onderhoud van de gebouwen in de zomer.

Het verzorgen van dieren en planten doet een haast vanzelfsprekend appel op het verantwoordelijkheidsgevoel van de hulpboeren. Zelf zorgen i.p.v. verzorgd worden. Dit geeft voldoening en versterkt het positief zelfbeeld.

Op Zorgboerderij Nieuw Bureveld stimuleren we ook de sociale contacten en laten we de hulpboeren door samen te werken nieuwe ervaringen opdoen.

Kijk op onze website nieuwbureveld.nl voor meer informatie.

Bekijk deze impressie van onze (zorg)boerderij met een leuk en leerzaam interview met Dirk-Jan Stelling