Project Description
Heerlijk fris en snel op tafel…
Heb jij ook zin in een frisse salade en sta je liever niet te lang in de keuken? Probeer dan eens dit recept voor een frisse, zomerse biefstuksalade. Smullen geblazen!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el milde olijfolie
- 2 biefstukken
- 1 tl grof zeezout
- ½ limoen
- 75 g rucola
Bereiding:
- Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en halveer de uien. Meng de azijn en olie tot een dressing. Bestrijk de courgette, ui en biefstuk met de helft ervan. Gril de courgette in de grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met het zeezout en peper.
- Pers de limoen uit en besprenkel de courgette met het sap. Gril de biefstuk in 5 min. rosé. Gril ondertussen de ui bruin en gaar. Snijd de courgette in stukken van 3 cm, de ui in parten en de biefstuk in dunne plakken.
- Doe de rucola in een schaal en verdeel de courgette, ui en biefstuk. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer direct.
Tip:
De salade wordt heerlijk fris als je er wat fijngesneden munt over strooit.