Project Description

Vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of gewoon bij de lunch.

Ingrediënten (voor ongeveer 1,5 liter soep):

  • 1 pompoen *
  • 1 1/2 à 2 uien *
  • 1 winterwortel *
  • 2 tl rozemarijn *
  • 1 l water
  • Kruidenzout *
  • 1 bakje crème fraiche *

* ingrediënten verkrijgbaar in Landwinkel De Hooierij

Bereiding:

  • Pompoen in stukken snijden, de draden en pitten verwijderen (de pitten kun je eventueel nog roosteren).
  • Ui en wortel in stukken snijden
  • Water met kruidenzout aan de kook brengen en stukken pompoen, wortel en ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en 40 minuten zachtjes laten koken.
  • Laat even afkoelen en vervolgens met de staafmixer een mooie gladde soep maken.
  • Nog even terug in de pan en even koken.
  • Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel wat tabasco.
  • Serveren met eetlepel crème fraiche of zure room.
  • Ter garnering eventueel blaadjes koriander, peterselie of munt. Of geroosterde pompoenpitten.

Variaties

  • Doe wat noorse garnalen in de soepkommen- of borden.
  • Voeg een halve spaanse peper (ontdaan van pitjes en zaadlijsten) toe voor meer pit.
  • Of doe wat gembersiroop door de soep.
  • Serveer er kruidige soepstengels bij.