Project Description
Vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of gewoon bij de lunch.
Ingrediënten (voor ongeveer 1,5 liter soep):
- 1 pompoen *
- 1 1/2 à 2 uien *
- 1 winterwortel *
- 2 tl rozemarijn *
- 1 l water
- Kruidenzout *
- 1 bakje crème fraiche *
* ingrediënten verkrijgbaar in Landwinkel De Hooierij
Bereiding:
- Pompoen in stukken snijden, de draden en pitten verwijderen (de pitten kun je eventueel nog roosteren).
- Ui en wortel in stukken snijden
- Water met kruidenzout aan de kook brengen en stukken pompoen, wortel en ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en 40 minuten zachtjes laten koken.
- Laat even afkoelen en vervolgens met de staafmixer een mooie gladde soep maken.
- Nog even terug in de pan en even koken.
- Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel wat tabasco.
- Serveren met eetlepel crème fraiche of zure room.
- Ter garnering eventueel blaadjes koriander, peterselie of munt. Of geroosterde pompoenpitten.
Variaties
- Doe wat noorse garnalen in de soepkommen- of borden.
- Voeg een halve spaanse peper (ontdaan van pitjes en zaadlijsten) toe voor meer pit.
- Of doe wat gembersiroop door de soep.
- Serveer er kruidige soepstengels bij.