Project Description
Mueslivolkorenkoek van boerenkarnemelk. Deze gezonde koek, ook lekker als tussendoortje voor school of sport, is gemakkelijk te maken, ook door kinderen.
Voor een langwerpig cakeblik met een inhoud van 1,5 tot 2 liter:
- ca. 2,5 dl boerenkarnemelk *
- 250 gram volkorenmeel *
- 200 gram ongezoete muesli *
- 2 eieren *
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 3 theelepels koekkruiden
- 50 gram krenten
- 50 gram rozijnen
* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een grote mengkom. Roer met een houten lepel of met de mixer op een lage stand alles door elkaar tot een glad dik lopend beslag. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan wat extra boerenkarnemelk toe. Vet het cakeblik in en schenk het beslag erin. Bak de koek in circa 45 minuten gaar en goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven van circa 175°C. Neem de koek uit de oven, laat hem iets afkoelen en stort hem op een taartrooster. Snijd de koek in dunne plakken.
Bereiden: ± 15 min.
Variatie
De koek kan ook in plakken gesneden worden ingevroren. Op deze manier kun je elke keer het gewenste aantal plakken uit de diepvriezer halen. Leg tussen de plakken koek voor het invriezen steeds een stukje vershoudfolie.
Dit heerlijke recept komt van Boerderij Zuivel.