Project Description

Lekker als snack of bijgerecht.

Ingrediënten (voor 40 tot 50 stuks):

  •     ca. 100 gr geraspte belegen Boerenkaas *
  •     1 1/2 dl volle boerenmelk *
  •     70 gr boeren roomboter *
  •     100 g bloem *
  •     3 tot 3 1/2 eieren *
  •     1/2 tl zout *
  •     vers gemalen peper
  •     nootmuskaat

* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij

Bereiding:

Breng de melk met de boter aan de kook en roer tot de boter gesmolten is. Voeg zout en bloem in één keer toe en roer flink tot het deeg een bal vormt. Verwarm het deeg nog even op zacht vuur, terwijl u regelmatig roert. Roer van het vuur af de eieren er één voor één door. Kijk of het laatste halve ei nodig is; het deeg moet een dik, taai mengsel zijn. Roer er 75 g Boerenkaas, peper en nootmuskaat erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit hiervan 40-50 kleine hoopjes ter grootte van een walnoot met iets tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten. Strooi nog 25 – 50 g geraspte Boerenkaas over het deeg en bak de soesjes in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC in circa 25 min. gaar en goudgeel. Laat ze even afkoelen op een rooster, maak dan een kleine opening aan één zijkant van de soesjes en laat ze verder tot lauwwarm afkoelen.

Dit heerlijke recept komt van Boerderij Zuivel.