Project Description
Appelflappen met scharrelroom
Wat dit recept zo bijzonder maakt is de heerlijke Landwinkel scharrelroom.
Ingrediënten:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 (zoet)zure appels *
- 6 eetlepels scharrelroom *
- sap van ½ citroen
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels geschaafde amandelen of stukjes noten
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel custardpoeder
- suiker om te bestrooien
* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg, met de folie onder, op het aanrecht of een plank. Laat ze 5 minuten ontdooien.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes.
- Roer er het citroensap, de vanillesuiker en de rozijnen door de appelstukjes.
- Laat de appelblokjes op laag vuur onder regelmatig omscheppen in ca. 5 minuten halfgaar worden.
- Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel, de scharrelroom en de custardpoeder door de appels.
- Maak de randen van de bladerdeeg nat met een kwastje met koud water.
- Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe.
- Druk de zijnaden met de tanden van een vork goed op elkaar.
- Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de flappen.
- Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin in de onderkant van de over.
- Serveer ze warm, lauwwarm of koud.