Project Description

Appelflappen met scharrelroom

Wat dit recept zo bijzonder maakt is de heerlijke Landwinkel scharrelroom.

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 (zoet)zure appels *
  • 6 eetlepels scharrelroom *
  • sap van ½ citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen of stukjes noten
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • suiker om te bestrooien

* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes bladerdeeg, met de folie onder, op het aanrecht of een plank. Laat ze 5 minuten ontdooien.
  • Schil de appels, verwijder de  klokhuizen en snijd in kleine stukjes.
  • Roer er het citroensap, de vanillesuiker en de rozijnen door de appelstukjes.
  • Laat de appelblokjes op laag vuur onder regelmatig omscheppen in ca. 5 minuten halfgaar worden.
  • Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel, de scharrelroom en de custardpoeder door de appels.
  • Maak de randen van de bladerdeeg nat met een kwastje met koud water.
  • Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe.
  • Druk de zijnaden met de tanden van een vork goed op elkaar.
  • Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de flappen.
  • Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin in de onderkant van de over.
  • Serveer ze warm, lauwwarm of koud.