Biltse Blauwe… of eigenlijk Belgische…

Onze koeien zijn verwant aan de zogenaamde Belgische Blauwe. Omdat de kalfjes bij ons in de Bilt geboren worden, opgroeien in De Bilt, zelf kalfjes krijgen en zo dus hun hele leven in De Bilt doorbrengen, hebben wij onze koeien de naam Biltse Blauwe gegeven.

De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melk- en vleesras maar door de selectiemethoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw en hun edele kop. Ze hebben een zachtaardig karakter en zijn ook uitermate geschikt als hobbydieren.

Puur vlees

Onze koeien worden op kleinschalige wijze gefokt en laten we ook slachten door een kleinschalige huisslachter. Daar wordt er gegarandeerd rustig omgegaan met de beesten en we weten zeker dat we het vlees van onze eigen koe weer terugkrijgen voor de verkoop. Het vlees verpakken we in handige porties en vervolgens vriezen we het vlees direct in. Daardoor behoudt het vlees optimale smaak en kwaliteit. Al het vlees is puur, dus zonder chemische kleur-, geur-, en smaakstoffen geproduceerd.

Het rundvlees van onze eigen runderen is exclusief te koop in Landwinkel De Hooierij. Het vlees van de Biltse Blauwen is van uitstekende kwaliteit; mager, mals en sappig. Dat heeft het vlees te danken aan de fijne spiervezels.

Bij het rundvlees moet u denken aan:

Haasbiefstuk (runderhaas) Rosbief Verse worst
Kogelbiefstuk Tartaar Rundersnitzel
Ribeye Hamburgers Braad- en bieflappen
Entrecote Rollade Soepvlees en schenkel
Hollandse biefstuk Divers stoofvlees Roerbakvlees
Duitse biefstuk Gehakt Orgaanvlees (voor de hond)

Wij hebben het vlees in diverse hoeveelheden, dus ook kleinere porties. Houd er wel rekening mee dat we alleen onze eigen runderen laten slachten en dat hierdoor soms een vleessoort uitverkocht is.

Tegenwoordig is er veel vraag naar bijzondere delen van de koe: denk hierbij aan Bavette, diamanthaas, wangen, runderstaart. Zolang het maar een onderdeel van de koe is kunnen wij kijken of wij u van dienst kunnen zijn.

Verkoop vers rundvlees van onze Biltse Blauwe Paas-koe:

Vrijdag 3 Mei en Zaterdag 4 Mei 2024

(nu volop voorraad verkoop vanuit de vriezer)

Belgische Blauwe
Belgische Blauwe
Belgische Blauwe