Voor avontuur, schoonheid of rust hoef je niet op vakantie, ook vanuit huis is van alles te beleven als je je ogen er maar voor open doet. Bovendien zit je rond Utrecht helemaal goed: hier vind je natuur en landschap in vele vormen: bossen, weides, watertjes en cultuurrijke oude landgoederen. En je kunt dit alles beleven vanaf je eigen fiets met een fietsroute van Biltsheerlijk.

De fietsroutes van Biltsheerlijk leiden langs een groeiend aantal lokale en duurzame voedselproducenten. De routes hebben onlangs een update gehad. Ze leiden langs boeren, tuinders en imkers, die met hun werk het landschap onderhouden. Al deze ondernemers zetten zich in voor lekker, gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, wat ook nog van dichtbij komt. Door op de fiets langs deze bedrijven te gaan en er je boodschappen te doen, ondersteun je niet alleen de lokale economie, maar ben je ook gezond bezig voor je lichaam en welzijn.

In gemeente De Bilt zijn veel producenten op een milieuvriendelijke manier met voedsel bezig. Stichting Biltsheerlijk zet zich lokaal in voor een gezond, duurzaam en milieuvriendelijk voedselsysteem. Ook dit jaar heeft Biltsheerlijk in samenwerking met die bedrijven vijf fantastische fietsroutes ontworpen waarmee bedrijven hun geheimen graag met jou willen delen. Je kunt de 5 routes eenvoudig downloaden en printen op een A4 of volgen met behulp van de IZI travel app. Ze brengen je naar  (biologische) zuivel, vers geoogste groenten, kruiden, prachtig vlees en zoete honing.

Openingstijden

De routes zijn elke dag te fietsen

Uiteraard ligt Landwinkel De Hooierij ook op één van de routes (fietsroute 5 DE BILT, rondrit van 13 km), wij zijn van woensdag t/m zaterdag geopend, check hier onze openingstijden. Het startpunt van route 5 is onze Landwinkel, maar je kunt de route ook op elk ander punt beginnen.

Openingstijden

De meeste bedrijven zijn op zaterdag geopend, maar om echt zeker te weten of je ‘even binnen mag kijken’ kun je het beste op de website van de desbetreffende producent kijken voor de openingstijden.

Wij wensen iedereen heel veel fietsplezier!