Op het erf van de boerderij hebben we een hectare grond gemaakt tot moestuin: een mooie aanvulling voor ons bedrijf. Sinds 2015 wordt de moestuin gerund door Tuinderij De Groene Steen met onze tuinder Janneke. Mag ik aan u voorstellen:

De Groene Steen is een tuinderij gelegen op boerderij Nieuw Bureveld. Een veelzijdig bedrijf met zorgvraag, vleesvee en boerderijwinkel. En nu dus ook met tuin.We telen op natuurlijke wijze, we mogen niet zeggen biologisch omdat we nog geen officieel skalkeurmerk hebben, dat gaat er wel komen in de toekomst.

De tuinder ben ik (Janneke, 36 jaar). Afgestudeerd in de biopsychologie maar ¨ivoren universiteitstorens¨ zijn niets voor mij. Passie voor de natuur en alles wat leeft en me inzetten voor een betere wereld daar ga ik wel voor. En ben ik uiteindelijk de biologische landbouwopleiding gaan volgen. Na een tijdje te hebben gewerkt op een stadsboerderij en als projectleider van de tuinderij eetbare diversiteit kreeg ik in 2011 de kans om echt voor mezelf te beginnen en mijn droom waar te maken, Tuinderij de Groene Steen.

Heb je interesse in onze smaakvolle groenten, vers van het land en lokaal geteeld, neem dan een groentenpakket.

Elke week een kistje gevuld met minimaal 5 verschillende groenten van het seizoen, genoeg voor 3 à 4 dagen van de week. Af en toe ontvang je ook seizoensfruit zoals aardbeien en kleinfruit in de zomer of een keer appels of stoofpeertjes in de herfst. Er is keuze uit een eenpersoonspakket, tweepersoonspakket of familiepakket. De groentenpakketten zijn leverbaar in het seizoen, vanaf half april tot eind november.

Levering

De groenten kunnen afgehaald worden op de boerderij in Landwinkel de Hooierij. Universiteitsweg 1, de Bilt.

Op dit moment is er een wachtlijst voor de groentenpakketten!