Tussen De Bilt en De Uithof ligt Landwinkel de Hooierij. Een boerderijwinkel in een verbouwde hooiberg op het erf van boerderij Nieuw Bureveld. Vanaf dit bord kunt u de boerderij zien liggen aan de overkant van de universiteitsweg. Dirk-Jan en Martine zijn de boer en boerin op dit multifunctionele bedrijf met vleeskoeien en de landwinkel als basis.

Landwinkel De Hooierij verkoopt het vlees van de koeien van de eigen boerderij. De kalfjes worden op deze boerderij geboren, groeien op en krijgen zelf een kalfje. Daarna gaat de koe naar de slacht en wordt het vlees te koop aangeboden in de landwinkel. U heeft dan duurzaam lokaal vlees met weinig kilometers. Op de boerderij zijn rond de 100 koeien en kalfjes van het soort Belgisch-witblauw en Brandrood. De landwinkel heeft verder een uitgebreid assortiment lokale producten, zuivel, kaas, eieren en groenten.

Vijf dagen in de week combineren we de werkzaamheden met de zorgboerderij. Onze hulpboeren verzorgen samen met de boer de dieren, het erf en het land. Op het erf vindt u ook een tuinderij. De groente wordt verkocht in de winkel en via pakketten. Meerdere malen per jaar organiseren wij activiteiten waar we u van harte voor uitnodigen. Kijk op onze website voor de actuele informatie of volg ons op facebook/twitter.

Wij doen mee aan Kromme Rijn boert en teelt bewust, omdat wij trots zijn op ons bedrijf en dit graag met geïnteresseerd publiek willen delen. Deze boerderij is de hekkensluiter van het Kromme Rijn gebied waarbij wij boeren voor de bewuste markt.

Kijk op www.krommerijnboertenteeltbewust.nl