Voor de juiste balans, doen wij de koeiendans

De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk. In de winter staan onze koeien voor ongeveer 4 maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten!

Dit jaar geen koeiendans met publiek. De koeien gaan in april/mei in kleine groepjes de wei in. Ik zal hier filmpjes van maken en op Facebook zetten. Volg onze  Facebook-pagina voor de actuele activiteiten op de boerderij.

Koeiendans

Ieder jaar nodigen wij het publiek uit om te komen kijken op de dag dat de koeien naar buiten gaan. Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. U bent welkom veilig achter de omheining.

Poppentheater

‘Boerin Fransje en de dansende koeien’. Leeftijd 3+ en familie.

Poppentheater

Boerin Fransje is er helemaal klaar voor: de koeien en alle andere dieren mogen naar buiten. Dat is een groot feest. Ook de geiten, varkens en kippen lopen lekker buiten. En de moestuin is er ook helemaal klaar voor. Alles groeit en bloeit.
Het is wel heel veel werk allemaal en boerin Fransje droomt dan ook dat ze een keer in haar leven een prinses zou willen zijn. Die hoeven nooit te werken toch? Of het haar lukt en wat de dieren daarvan vinden? Kom het zien en meemaken.

Zaterdag: 4 mei om 14.00 uur
Door : Ina Geisler van het Aldo theater met poppen uit Zeist
Duur: 40 minuten
Kosten 4,50 per kind
Opgeven via landwinkel@dehooierij.nl

Onze koeien gaan op zaterdag 4 mei 2019 weer de wei in. Deze datum is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dus onder voorbehoud, houd deze pagina in de gaten of volg ons op Facebook voor de laatste berichten!!! Of geef je op voor de nieuwsbrief.

koeiendans
koeiendans
koeiendans

Koeien in actie… maar au, pas op voor schrikdraad 😕