Van ambachtelijke boerenkaas van jong tot oud tot en met brie, blauwschimmel- en geitenkaas

In De Hooierij maken we zelf geen kaas omdat onze koeien voor vlees zijn. Maar bij de Brienershof in Cothen maken ze op ambachtelijke wijze de beste boerenkazen. En die verkopen wij weer in onze Landwinkel.

Bij de Brienershof hebben ze een boerderij met 40 melkkoeien en een kaasmakerij. Op ambachtelijke wijze betekent dat de kaas wordt gemaakt van rauwe melk en zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. In het assortiment van De Hooierij kunt u kiezen uit boerenkazen van jong tot zeer oud. Daarnaast hebben we ook verschillende soorten bijzondere, super lekkere kruidenkazen zoals fenegriek, brandnetel, mosterd, honing-klaver, italiaanse kruiden, komijn, oude kaas met kruidnagel en pesto. Verder hebben we magere 30+ kaas, geitenkaas (jong, belegen en oud), blauwschimmelkaas, Le petit Doruvael (roodschimmelkaas), brie en smeerkaas.

De Landwinkel verkoopt zuivel van het beste soort

Ook de melkproducten komen van de melkkoeien van de Van Kloosters uit Stoutenburg. Probeer gerust eens de romige volle melk, halfvolle melk (beide gepasteuriseerd), frisse boerenkarnemelk, fruitige karnedrank (met framboos, limoen/cactus, boomgaardvruchten), magere yoghurt, volle yoghurt, vruchtenyoghurt en echte slagroom. Om een zo’n breed mogelijk zuivelassortiment aan te kunnen bieden, vullen we dit steeds aan met producten van een andere zuivelboerderij. En dan hebben we het over de roomboter, vanilleyoghurt, vanillevla, chocoladevla en de heerlijk zachte kwark (in de soorten mager, vol, vanille).