Versgeplukte groente en fruit van boeren uit de buurt

Alle groente en fruit die u in onze winkel vindt, komt zoveel mogelijk uit de buurt. Landwinkel De Hooierij werkt daarvoor nauw samen met groente- en fruittelers uit de regio. Zo hebben we steeds een gevarieerd aanbod van versgeplukte, gezonde groente en fruit die maar weinig kilometers heeft afgelegd. Deze gewassen krijgen meer tijd om te groeien en dat komt de smaak en de kwaliteit ten goede. Alles bij elkaar presenteren wij dagelijks een duurzaam en smaakvol assortiment aan verse groente en fruit. Kom maar lekker uitproberen!

Groente en fruit uit eigen moestuin

Dit jaar dus geen groenten uit eigen moestuin. We wachten op een vergunning van de gemeente De Bilt voor het starten van een Herenboerderij en daarmee een doorstart van de moestuin.

Als onze moestuin (nog) niet genoeg of geen productie heeft, betrekken we de Nederlandse groente tijdelijk uit andere streken van het land en van de (biologische) groothandel. Ons aanbod van de dag is dus altijd afhankelijk van het seizoen en van de opbrengst van het land.

Appels en peren

Het hele jaar door kunt u in onze landwinkel terecht voor de Hollandse appels en peren van Fruitbedrijf Westeneng uit Zeist. Daar telen ze het fruit op een milieubewuste manier. En ook hier geldt: het assortiment is afhankelijk van het seizoen.

Bij ons vindt u de lekkerste

  • Elstar appels
  • Jonagold appels
  • Goudreinette appels
  • Conference handperen
  • Gieser Wildeman stoofperen
  • Saint Remy stoofperen

Kersen en pruimen

Het voorjaar is altijd het seizoen van het zachte fruit en dat betekent dat we dan weer kunnen smullen van kersen en pruimen. Het zachte fruit komt van de fruittelers uit het aangrenzende Kromme-Rijngebied, De Kersenhut uit Cothen.