Ons bokkenvlees… verrassend lekker

We gaan voor de Pasen een keer Bokkenvlees verkopen.

Nu bestellen en dan het lamsvlees van bokjes in de Landwinkel afhalen op:

 vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2024

Bokkenvlees is heel gezond en lekker. In Zuid Europa wordt het zelfs als een delicatesse beschouwd. Door bokkenvlees te eten, zorg je ervoor dat bokjes niet heel vroeg geslacht worden en door de export tot hoge transportkosten leiden. Het eten van Nederlands bokkenvlees is duurzaam.

Waar komt ons bokkenvlees vandaan?

Geitenkaas, wie kent het niet… gemaakt van geitenmelk van moeder De Geit. Een geit krijgt ook lammetjes. En daar zitten bokjes bij. Maar ja, bokjes geven geen melk. En in Nederland eet bijna niemand bokkenvlees. Daarom worden bokjes heel jong geslacht en geëxporteerd naar landen waar men bokkenvlees wel lekker vindt. De Bokkenbunker, waar ons bokkenvlees vandaan komt, neemt bokjes af van de biologische melkgeitenhouderij en geeft ze daarna een bokwaardig leven.

Assortiment

Het bokkenvlees verkopen wij uit de vriezer, in ons assortiment zit lamsschouder (met bot), koteletjes, stoofvlees, zadel, gehakt en hamburgers.

Onze bokken komen uit Leusden.

Karakteristiek Mannenvlees: geitenvlees van bokjes!

De vraag naar geitenkaas en zuivel is enorm toegenomen. Dit kent ook een keerzijde. Er worden veel meer geitenbokjes geboren. En ja, deze mannen gaan geen melk geven, dus wat moeten we hier mee?

Momenteel worden de meeste bokjes tot 4 weken gemest, geslacht en naar Zuid-Europa geëxporteerd. In onze ogen zonde om zo’n mooi en gezond stukje vlees zo ver weg te sturen. En voor de toekomst geen duurzame en houdbare situatie. We gaan kijken of we jullie ook warm kunnen maken voor geitenvlees.