Ons bokkenvlees… verrassend lekker

Bokkenvlees is heel gezond en lekker. In Zuid Europa wordt het zelfs als een delicatesse beschouwd. Door bokkenvlees te eten, zorg je ervoor dat bokjes niet heel vroeg geslacht worden en door de export tot hoge transportkosten leiden. Het eten van Nederlands bokkenvlees is duurzaam.

Waar komt ons bokkenvlees vandaan?

Geitenkaas, wie kent het niet… gemaakt van geitenmelk van moeder De Geit. Een geit krijgt ook lammetjes. En daar zitten bokjes bij. Maar ja, bokjes geven geen melk. En in Nederland eet bijna niemand bokkenvlees. Daarom worden bokjes heel jong geslacht en geëxporteerd naar landen waar men bokkenvlees wel lekker vindt. De Bokkenbunker, waar ons bokkenvlees vandaan komt, neemt bokjes af van de biologische melkgeitenhouderij en geeft ze daarna een bokwaardig leven.

Assortiment

Het bokkenvlees verkopen wij uit de vriezer, in ons assortiment zit lamsschouder (met bot), koteletjes, stoofvlees, zadel, gehakt en hamburgers.

Onze bokken komen van De Bokkenbunker. Als u meer wilt weten waar en hoe ze opgroeien, bekijk dan de website van De Bokkenbunker.