Stel je voor, vanavond eet je buiten tussen de koeien. Je zit aan een lange feestelijk gedekte tafel met uitzicht op een bloeiende moestuin. Om je heen zitten 25 mensen lachend te wachten op wat er gaat gebeuren.
Verderop lopen koeien te grazen. De avondzon schijnt op je wangen en er komt iemand met drinken en een dienblad met amuses. Je kent niet al je tafelgenoten, maar je geniet van elkaars gezelschap.
Er volgen 4 gangen met oogstrelend opgemaakte borden en volle smaken. De kok staat voor u te koken en verwerkt in iedere gang het vlees van de eigen boerderij, de groenten uit de moestuin en de ingrediënten uit de landwinkel.
De boer geeft een rondleiding over het bedrijf en vertelt vol passie over zijn werk.
Bij de ondergaande zon, met kaarslicht en een vuurkorf proosten we op de geslaagde avond.
Je zucht, deze avond is veel te snel voorbij.

Laat u verrassen en schuif aan de tafel aan voor deze smaaksensatie

We organiseren deze aanschuiftafel op het erf van de eigen boerderij tussen de koeien met een prachtig uitzicht op de moestuin.

De prijs voor deelname aan deze aanschuiftafel is 59.95 euro per persoon.

Daarvoor krijgt u een amuse, een 4 gangen maaltijd met koffie/thee als afsluiting. Tussendoor is er een rondleiding over de boerderij en de moestuin. We starten de avond om 18.00 uur met een aperitief en rond 22.00 uur sluiten we de tafel af.

Heeft u nog vragen of wilt u deelnemen aan deze unieke activiteit, meldt u zich dan aan bij landwinkel De Hooierij (landwinkel@dehooierij.nl).

Planning datum 2023

We organiseren weer een Boer-Gondische aanschuiftafel bij de schuur in de Landwinkel op:
 • Woensdag 14 juni om 18.00 uur
  Boerin Martine is de gastvrouw en Daniël Lansbergen van restaurant Venster is de kok deze avond met als thema “Crawfish Boil”; het peuzelen van rivierkreeftjes van de invasieve soort. Want ook hier geldt: “If you can’t beat them, eat them‘. Het wordt een bijzondere gebeurtenis. Crawfish Boil komt uit Louisiana en is ontstaan uit een overmaat aan de verwoestende aanwezigheid van rivierkreeftjes in de natuur. Tijdens een Crawfish Boil worden de rivierkreeftjes ge-‘boiled’, oftewel gekookt. Het recept bestaat naast een enorme hoeveelheid rivierkreeftjes ook uit maïs, aardappel en diverse andere groenten. Dit alles wordt gegaard in een grote pan met spicy kruiden uit Amerika en wordt traditioneel op grote tafels gepresenteerd.
 • Donderdag 15 juni om 18.00 uur = VOL!
 • Vrijdag 16 juni om 18.00 uur = VOL!
 • Zaterdag 17  juni om 18.00 uur
  Boerin Martine is de gastvrouw en Marjan Allewelt van Amuse Kookt is de kok deze avond met als thema “eten van de boerderij zonder vlees”.Een vier gangen maaltijd inclusief drinken met de heerlijke smaken uit de zomerse tuin. Deze avond is er een prachtige rondleiding van Mick van Reem, de boer bij Herenboeren Nieuw Bureveld. Hij verteld jullie over het werk op de boerderij, de groente in de tuin en het concept van Herenboeren in Nederland.

 • Donderdag 7 september 2023 om 18.00 uur
  Boerin Martine is de gastvrouw en Marjan Allewelt van Amuse Kookt is de kok deze avond met als thema “FILM – KAAS – DRANKPAIRING – DINER”.
  De documentaire “Het spel van culturen” is op tournee en strijkt deze avond neer bij ons op de boerderij. We kijken de film, proeven ondertussen de kazen die voorbij komen in de docu, drinken lokale biertjes en na afloop praten we na met de kaasmaker Rutger van Oudwijker kaas en de filmmaker. Aansluitend verzorgt de kok een diner met in ieder gerecht de kaas verwerkt tot culinair hoogtepunt.
  ­
Documentaire 'Het Spel van Culturen'
 • vrijdag 8 september 2023 om 18.00 uur
  Boerin Martine is de gastvrouw en Marjan Allewelt van Amuse Kookt is de kok deze avond met als thema “zonder vlees”. Deze avond geen film maar wel een volledig vullende avond met prachtige gerechten, volle smaken en beleving van de boerderij en Oudwijker kaas.