Het hele jaar door de barbecue aan of nu als het zonnetje weer gaat schijnen…

…wij bieden een breed assortiment heerlijke stukken rundvlees

voor op de BBQ of in de Green Egg

Welk rundvlees is geschikt als barbecuevlees?

Barbecue en vlees vormen een perfecte combinatie. Maar welke stukken rundvlees zijn eigenlijk geschikt voor op de BBQ. Hier een paar tips:

  • Snel en makkelijk zijn natuurlijk hamburgers en worstjes van onze Biltse Blauwe koe. Ook de runderschnitzel en BBQ Steak á la minute maken een snelle maaltijd.
  • Entrecote en Ribeye in plakken of groter aan één stuk.
  • Met een rib heb je Cote de Boeuf, Tomahawk of een luxe T-bone.
  • De Picanha kennen wij in Nederland als staartstuk. Het is een heel mooi stuk vlees dat qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende. Picanha is de Zuid-Amerikaanse benaming voor dit stuk waar het een populair barbecue gerecht is.
  • Short ribs zijn als het ware de spare ribs van een koe. Ze zijn erg mooi gemarmerd en zeer smaakvol! Om dit stuk vlees te bereiden op de BBQ moet je wel geduld hebben want alleen met low en slow krijg je dit stuk mals.
  • De bavette is werkvlees van de koe, iets grover van structuur, maar met des te meer smaak. Iets meer kauwen dan een stuk ossenhaas maar zeker heerlijk mals! Perfect om te grillen op de barbecue.
  • Brisket. Dit vlees met veel smaak en stevige structuur is in de BBQ wereld immens populair. Bereid je dit op de juiste manier dan maak je van een vrij hard stuk vlees een sappig en mals stuk vol smaak. Door de lage garings temperatuur (onder de 90 graden) wordt het collageen omgezet wat het vlees zo sappig en mals maakt. De bereidingstijd is lang (minimaal 8 uur) maar dan heb je ook echt iets bijzonders.
  • Flat iron steak: Biefstuk van het midden deel van de sukade (schouder van de koe). De sukade zeen is verwijderd waardoor dit deel mals en smaakvol is.
  • De tri tip (oftewel: ‘liesstukje’) wordt ook wel ‘ezeltje’ genoemd. Het is een stuk vlees dat onder het spierstuk ligt. Het is super makkelijk te bereiden (kan bijna niet fout gaan), vandaar de naam ezel (‘zelfs een ezel kan het’).