De Boeren Beleving: Boert Bewust evenement in alle streken

Voor het eerst wordt dit landelijke Boert Bewust evenement georganiseerd: De Boeren Beleving. De slogan voor deze eerste editie is Ervaar het selfie! Bezoekers kunnen in het laatste weekend van juni het boerenleven ervaren bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken.

Tijdens De Boeren Beleving worden in alle Boert Bewust-streken picknicks (of andersoortige maaltijden) met streekproducten georganiseerd, met als geheime ingrediënt het verhaal van de boer(in). Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei leuke workshops op het erf.

Landelijke dag georganiseerd door Boer en teelt bewust met Open dag op onze boerderij Nieuw Bureveld en tuinderij De Groene steen.

Wat gaan we doen?

Gezellig, in de natuur, creatief, relaxt, tussen de dieren, actief, ont-stessen, je geest laten dwalen, lekker en landelijk op de boerderij.  Geef je op voor een losse workshop, of 2, of kom gezellig de hele dag! Alle combinaties mogelijk.

 9.15 uur Yoga op de Tuinderij

Achter op de tuin tussen het groen met uitzicht op de schattige varkentjes en altijd relaxte koeien. Begin je morgen met een heerlijke Slow Flow Yoga workshop met veel aandacht voor ademhaling en ontspanning. Voor iedereen toegankelijk ook als je geen of weinig ervaring hebt.

Gegeven door Yoga Maszena. Prijs 12,50 euro p.p.

10.15 Koffie/thee met wat lekkers

11.00 uur- 12.30 uur Etsen op de Tuinderij

We maken een rondwandeling door de tuin en kijken naar wat er groeit en bloeit. We kijken met aandacht naar bladvorm en bloem. Hierna ga je zelf aan de slag. Schetsen maken op de tuin en leer hoe je essentie en vorm van het blad op papier krijgt.  De mooiste schets zet je om op een etsplaat. Die wordt ter plekke gedrukt. Aan het einde van de workshop  ga je naar huis met een mooie herinnering en een eigen ets.

Laat je creatieve geest wakker worden!

Voor deze workshop hoef je jezelf helemaal geen tekentalent te vinden maar is juist bedoeld om iedereen te laten zien wat hij of zij kan creëren op papier. Gegeven door Joke de Jong. Prijs 20,00 euro p.p.

 v.a. 12.00 uur tot 13.30 uur Lunch op de Boerderij

Een heerlijke boeren lunch in het groen.  Met Verse producten van het eigen erf en uit de Streek. Lekker vers brood met vleeswaren en hollandse boerenkazen. Verse soep, hartig gerechtje, zoete verwennerij en we sluiten natuurlijk af met een “toetje”. Daarbij wordt koffie/thee, melk en sapjes geschonken.

De kosten zijn 20 euro per persoon en 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.

 13.30 uur – 15.30 uur Workshop Vilten

Met de oeroude techniek van het natvilten kun je wol vervilten met behulp van water, zeep en beweging. Je kunt er mooie dingen mee maken. Vanmiddag maken we een vilten jasje voor een vaas. Aan het eind van de middag kan je in de tuin een veldboeket plukken voor  de inhoud van de vaas en je gaat naar huis met een prachtig cadeau aan jezelf. Gegeven door Marjo Lelie.

De kosten zijn 45 euro p.p. incl. de vaas en de bloemen

P.S. Deelname mogelijk bij vooraf aanmelding en betaling. Stuur ons een mailtje. Bij te weinig aanmeldingen gaat de workshop helaas niet door.