Op de boerderij is altijd wat te beleven. Er worden kalfjes geboren, de koeien moeten worden gevoerd, de hond heet je welkom op het erf en misschien is er wel tijd voor een rondleiding. Ieder jaar organiseren wij een aantal vaste activiteiten. Voor de exacte datum moet je het nieuws op deze website in de gaten houden of je aanmelden voor de nieuwsbrief.

De Boer-gondische markt

Op zoek naar leuke uitjes? Zet dan nu de eerstkomende Boer-gondische markt van Landwinkel De Hooierij alvast in uw agenda. Landwinkel De Hooierij organiseert deze activiteit voor jong en oud op het erf en in de winkel. Zo is onze Boer-gondische markt inmiddels een begrip in de regio. De Boer-gondische markt is de ideale plek voor fijnproevers en bewuste eters. Kom lekker eten en drinken, kennis opdoen en de sfeer van het platteland opsnuiven.
Het leukste uitje in de buurt: de Boer-gondische markt
Smaakvolle, eerlijke en unieke producten op één erf.

Bij elke boer-gondische markt is telkens een flink aantal deelnemende partijen aanwezig die u op het erf kunt ontmoeten, variërend van leveranciers van rundvlees, olijfolie, eigengemaakte jam en chutneys tot en met ganzenvlees, keramiek en versgemaakte soepen. En nog veel meer! Laat u verrassen! De toegang is gratis.

Klik op dit vlak om te kijken wanneer de volgende Boer-gondische markt is !!!

Tweedehands kledingmarkt

Sinds 2006 organiseren wij de tweedehands kinderkledingmarkt in De Bilt. Zowel in het voorjaar als in het najaar is er een markt. Tijdens de kinderkledingmarkt bieden particuliere deelnemers tweedehands kinderkleding, schoenen en speelgoed aan. Jongens- en meisjeskleding in alle maten en merken koop je voor een leuk prijsje. De markt heeft een duidelijke regionale functie en wordt altijd zeer goed bezocht. De gezellige markt start om 10.00 uur en om 13.00 uur ruimen we de spullen weer op.

Klik op dit vlak om te kijken wanneer de volgende kledingmarkt is !!!

Dansende koeien in de wei

De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk. In de winter staan onze koeien voor ongeveer 4 maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten!

Koeiendans

Ieder jaar nodigen wij het publiek uit om te komen kijken op de dag dat de koeien naar buiten gaan. Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. U bent welkom veilig achter de omheining.

Proef de lente op de boerderij

Als de zon komt er weer doorkomt, de voorjaarsbloempjes uit de grond schieten en iedereen kan ruiken en voelen dat het voorjaar wordt. De voorjaarsvakantie komt eraan en start met de Paasdagen. Lekker met elkaar erop uit! Begin deze dagen op de boerderij met de hele familie, vrienden en vriendinnen.

Geniet samen van een rijkelijk gevulde paasbrunch. Start om 12.00 met bubbels voor jong en oud. Nadat de juiste tafel is gevonden, kan de brunch beginnen. Er staat een ware lenteproeverij voor u klaar met verse, ambachtelijk gemaakte producten van eigen boerderij en uit de streek. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf boter maken, speurtocht lopen of zich even helemaal uitleven op de springkussens.

Boer-gondische aanschuiftafel

Meerdere keren per jaar organiseren we een aanschuiftafel op het erf van onze eigen boerderij, tussen de koeien, met een prachtig uitzicht op de moestuin. De kok staat voor u te koken en verwerkt in iedere gang het vlees van de eigen boerderij, de groenten uit de moestuin en de ingrediënten uit de landwinkel. Daarvoor krijgt u een amuse, een 4 gangen maaltijd met bij iedere gang een drankje en koffie/thee als afsluiting. Tussendoor is er een rondleiding over de boerderij en de moestuin.
Kijk hier voor wanneer de volgende aanschuiftafel staat gepland.

Pompoendag op de tuin

Elk najaar oogst onze tuinder Janneke veel pompoenen uit Tuinderij De Groene Steen, gelegen op ons erf. Ontdek pompoenen in alle soorten en maten en heerlijke verse groenten van het land. Er is een leuke speurtocht voor kinderen over het erf.