Aspirant Herenboeren op bezoek bij Nieuw Bureveld

/Aspirant Herenboeren op bezoek bij Nieuw Bureveld

Aspirant Herenboeren op bezoek bij Nieuw Bureveld

2020-01-31T19:32:27+00:0016 december 2019|Herenboeren, Nieuws|

Gisteren was het gezellig druk op Zorgboerderij Nieuw Bureveld. De tweede informatiemiddag vond plaats voor Herenboerderij Utrecht Oost. Een initiatief om op een duurzame wijze je eigen voedsel te produceren in de eigen omgeving.

Van DeBiltinBeeld.nl

Er was veel belangstelling. In drie ronden werden de bezoekers geïnformeerd en rondgeleid over Nieuw Bureveld. Eerst vertelde voorzitter Bram Veldhuis het idee achter Herenboeren Utrecht Oost. Hoe het werkt, wat je kan verwachten en wat de kosten zijn. Dirk-Jan Stelling van Nieuw Bureveld leidde de bezoekers op zijn karakteristieke manier rond met bevlogen verhalen. Door de grote belangstelling en de inmiddels 140 getekende intentieverklaringen, durfde Bram het aan om over Herenboeren Nieuw Bureveld te spreken.

Wat is Herenboeren Nieuw Bureveld
Bram vertelde in zijn betoog dat er inmiddels twee van deze coöperaties actief zijn. Eentje in Boxtel en eentje in Loenen en velen in voorbereiding. Nieuw Bureveld wordt zoals het er nu uitziet de derde. Het zijn en worden duurzaam opererende, kleinschalige coöperaties met een gemengd bedrijf. Een Herenboerderij is ongeveer 20 hectare groot en brengt in beginsel voedsel voort. Maar zoveel mensen, zoveel wensen en dus werkt elke Herenboerderij uiteindelijk net een beetje anders. Immers de leden bepalen gezamenlijk welke kant hun Herenboerderij op gaat en welke producten er worden geproduceerd.

Herenboeren van start

Inmiddels is het aantal inschrijvingen voor Herenboeren Nieuw Bureveld de 150 ruim gepasseerd. Dat betekent dat Herenboeren Nieuw Bureveld (ook wel bekend onder HB Utrecht Oost) van start gaat. Wil je er meer over weten of wil je misschien nog deelnemen? Kijk dan op de website van Herenboeren of de facebookpagina van Herenboeren Nieuw Bureveld. Hier vind je o.a. een contact e-mailadres.

Bekijk ook op onze website de verzamelde berichten in verschillende media.